قرارداد استخدام موقت آرایشگاه | سالن زیبایی
فهرست این مقاله
قرارداد استخدام موقت آرایشگاه
در ادامه قصد داریم شما را با نحوه نوشتن قرارداد استخدام موقت آرایشگاه آشنا کنیم با سلام زیبایی همراه باشید.
ما در سایت سلام زیبایی تنها به بررسی نمونه قرارداد ها میپردازیم.
اگر نیاز به قرارداد دارید حتما باید قرارداد مربوط به نیاز شما نوشته شود میتوانید به وکیل سلام زیبایی مراجعه کنید.
از آنجایی که عواقب همکاری بدون قرارداد، بر هیچ کس پوشیده نیست همه ما میدانیم که بدون یک قرارداد استخدامی معتبر شکلگیری و ادامه همکاری امکان پذیر نیست.
میدانیم که در میان انواع قراردادهای همکاری و استخدامی، قرارداد استخدام موقت یا کار موقت جزء آن دسته از قراردادهایی است که بیشترین طرفدار را دارد.
سوالی که پیش میاد این هست که چرا افراد از قرارداد استخدام موقت بیشتر از سایر قراردادهای استخدامی استفاده میکنند و مزیت و ویژگی این نوع قراردادها در چیست؟
پس میریم سراغ سوال اول:
دانلود 2 نمونه قرارداد عروس به صورت کامل
قرارداد استخدام موقت آرایشگاه چه ویژگیهایی دارد؟
قرارداد استخدام موقت همانطور که از نام آن مشخص هست در مقابل استخدام دائم قرار میگیرد.
در قراردادهای کار موقت حتما یک مدت مشخص برای طول دوره همکاری در نظر گرفته میشود به همین دلیل این قراردادها به عنوان موقت نامیده می شوند.
قراردادهای استخدام موقت هم مانند سایر قراردادهای دیگر شامل یک سری از قوانین کشورمی شوند. تمامی توافقات افراد و قراردادهای ایشان باید شروط اصلی و الزامی قراردادها را که در قانون مدنی به آنها اشاره شده را دارا باشند.
مهمترین قانونی که بر قراردادهای استخدامی از جمله استخدام موقت تسلط دارد، قانون کار است.
در نوشتن این قرارداد باید به آیین و مقررات قانون کار کاملا مسلط باشیم.
چه نکاتی در قرارداد استخدام موقت آرایشگاه باید ذکر شوند؟
1- مشخصات کامل طرفین
درنظر داشته باشید که این قسمت یکی از مهمترین قسمتهای قرارداد است چه برای کارگر و چه کارفرما. حتما اطمینان کامل از صحت مشخصات طرفین حاصل نمایید. اگر کسی ادعای تخصص و داشتن مدارکی در زمینه خاصی دارد حتما آنها را مورد بازبینی قرار دهید و در صورت امکان یک نسخه رونوشت از آن را به قرارداد خود ضمیمه کنید.
همچنین اگر به عنوان یک کارگر قرارداد استخدام موقت را امضا میکنید دقت کنید که با شخص کارفرما قرارداد امضا میکنید یا نماینده قانونی ایشان. اهمیت این نکته را در قسمت مربوط به تضامین توضیح میدهیم.
ماده 1 – طرفین قرارداد و اقامتگاه قانونی ایشان
طرف اول:
خانم/ آقای…………………………متولد……………………………………کد ملی………………………کارفرما نامیده میشود زیبایی…………………………………..شماره تماس………………………………………آدرس…………………………………
طرف دوم:
خانم /آقای………………………..متولد……………………………………..کدملی…………………..دارای مدرک مهارت در زمینه……………………………….شماره تماس…………………………….آدرس………………………همکار نامیده میشود
2- مدت قرارداد
قرارداد استخدام موقت آرایشگاه همانطور که از نام آن پیداست باید تاریخ شروع و پایان همکاری را به دقت بیان کند. شرایط مربوط به تمدید مهلت قرارداد هم در این قسمت نوشته میشوند.
ماده 2 – مدت قرارداد
این قرارداد از تاريخ لغايت معتبر خواهد بود که مدت قرارداد ماه بوده و با پايان مدت مذكور قرارداد خاتمه یافته و همکار هيچگونه ادعايي به عنوان همكار دائم يا ادامه كار نسبت به «كارفرما» نخواهد داشت.
سایر شرایط مربوط به دوره آزمایشی بر اساس ماده 11 قانون کار خواهد بود. در پايان مدت، قرارداد خاتمه خواهد یافت مگر آنکه در قالب قرارداد جداگانه ای تمدید شود.
3- شرح وظیفه یا موضوع قرارداد
در این قسمت شما موظف هستید عنوان همکاری را در قرارداد روشن کنید. این ماده به این نکته مهم اشاره دارد که شما باید شرح کاملی از وظیفه کارگر را در مجموعه بیان نمایید. البته معمولا بهترین اقدام در این مورد شرح وظایف در پیوست قرارداد استخدام موقت است.
ماده 3 – موضوع قرارداد
3 – 1 همكار موظف است تحت عنوان به منظور انجام وظایفی که تحت عنوان شرح وظایف به پیوست قرارداد حاضر می باشد در واحد مورد نظر شرکت وظايف محوله را با رعایت قوانین و مقررات مربوطه زير نظر سرپرست مستقيم یا نماینده شرکت انجام دهد.
4- مبلغ قرارداد
مبلغ قرارداد همان حقالزحمهای است که کارفرما باید در ضمن قرارداد استخدام موقت به کارگر پرداخت نماید.
شما نمیتوانید هر مبلغی را به دلخواه در این قسمت بیان نماید زیرا همانطور که پیشتر بیان کردیم قراردادهای استخدام موقت تحت شمول و حاکمیت قانون کار هستند و نمیتوان از مقررات آن تخطی کرد.
بر اساس مندرجات قانون کار، حقوق پرداختی به کارگر در قرارداد استخدام موقت نمیتواند از حداقل حقوق پایه که همه ساله به صورت عمومی بیان میشود کمتر درنظر گرفته شود. این یک مقرره امری است و تخلف از آن ولو با توافق طرفین ج
ایز نبوده و قابل پیگیری قانونی خواهد بود.
علاوه بر حقوق پرداختی به کارگر مزایای دیگری هم در این قانون بیان شده است که پرداخت آنها در قراردادهای استخدام موقت به کارگر ضروری است. مزایایی نظیر حق خوار و بار و مسکن و یا حق اولاد.
ماده 4 – مبلغ قرارداد
4 – 1 میزان حقوق پایه، مزایا و کسورات قانونی بر مبنای بندهای زیر محاسبه خواهد شد و بصورت ماهانه به حسابی که مورد تائید همکار میباشد توسط كارفرما يا نماينده وي واریز مي گردد:
4 – 2 حقوق پایه………….. ريال، حق مسکن…………… ريال، حق اولاد……………. ريال، بن کارگری……………. ريال، سنوات
4 – 3 کسورات: سهم بیمه تأمین اجتماعی………… ريال، مالیات……………. ريال
4 – 4 حق ماموریت…………. ريال، اضافه کاری……………….. ريال
4 – 5 کارانه……………….. ريال، پاداش……………. ريال
5- بیمه در قراردادهای استخدام موقت
قانون کار کارفرما را ملزم دانسته که کارگر را از همان اولین روز همکاری نزد شعب بیمه تامین اجتماعی بیمه کند. این امر در قراردادهای استخدام موقت هم امری اجباری و غیر قابل عدول است. به گونهای که حتی با توافق طرفین هم قابل چشم پوشی نیست. اما سایر بیمهها نظیر بیمه عمر یا تکمیلی اجباری نیست و درصورت عدم انجام آنها توسط کارفرما، پیگرد قانونی ندارد.
6- ساعات همکاری
کارگر موظف است در طول روز ساعاتی را به کارفرما اختصاص دهد تا موضوع قرارداد استخدام موقت آرایشگاه فیمابین را انجام دهد.
این ساعات حضور نمیتواند از مدت زمانی که در قانون کار مشخص گشته بیشتر باشد. در قانون، کارگر روزانه 8 ساعت مجاز به کارکردن است و بیشتر از آن منوط به پرداخت اضافه کاری به ایشان خواهد بود.
مبحث اضافه کاری در قراردادهای استخدام موقت معمولا در قسمت مبلغ قرارداد عنوان میشود.
ماده 5 – ساعات کار، تعطیلات و مرخصی ها
ساعت كار طرف قرارداد معادل ساعت كار در هفته ميباشد که به شرح زیر خواهد بود:……………………….
شروع و پایان ساعات کاری:……………….. روزهای کاری:…………………….
تبصره 1 : ساعاتی که همکار از طرف کارفرما و یا با هماهنگی ایشان در جلسات و رویدادهای آموزشی شرکت میکند، جزء ساعات کاری وی محاسبه خواهد شد.
تبصره 2: ميزان مرخصي استحقاقي ساليانه همکار با احتساب روزهاي جمعه 30 روز خواهد بود بطوریکه 26 روز آن می تواند از روزهای کاری باشد. مبنای محاسبه مرخصی، بر اساس درخواست همکار و تأیید سرپرست مستقیم و واحد اداری می باشد.
ماده 6 – تعهدات همکار
6 – 1 عدم ارائه اسناد و مدارك و اطلاعاتي كه برای انجام موضوع کار كسب مي نمايد به اشخاص حقيقي يا حقوقي غير و حفظ کلیه ی اطلاعات محرمانه، مگر با كسب اجازه كتبي کارفرما در غير اينصورت کارفرما در جهت استيفاي حقوق خود اقدام قانوني عليه همکار معمول خواهد داشت.
و همکار موظف به جبران کلیه ی خسارات ناشی از نقض چنین تعهدی است. همچنین کلیه اطلاعات محرمانه و یا دانش فنی و یا هرگونه اطلاعاتی که در دید این قرارداد و یا عرف، مختص این پروژه دانسته شده؛
چه در مرحله پیش تولید، تولید نمایشی و تولید صنعتی؛ و یا بسته به نوع و ماهیت کالا، به هر شکل، مختص ان کالا و اسرار کارفرما تلقی شده و همکار حق افشای آن به هر شکل اعم از فیزیکی و معنوی را ندارد.
در همین راستا کارفرما میتواند اسناد بهادار تضمین شده، از قبیل چک یا سفته و غیره را، بابت تضمین عدم افشای اسرار، در بدو استخدام، از همکار مطالبه نموده و در صورت افشا، به صرف اظهارنامه رسمی، وجه آنان را از بابت خسارات دریافت کند.
مبلغ سند بهادار موصوف، به عنوان وجه التزام تلقی شده و خسارات کمتر یا بیشتر از آن نخواهد بود.
6 – 2 همکار موظف به رعايت كليه مقررات و بخشنامههاي داخلي شركت بوده و تحت نظر سرپرست مربوطه انجام وظيفه می نماید و در صورت قصور برابر مقررات و آيين نامه انضباطي شركت با وی رفتار خواهد شد.
6 – 3 در صورتيكه در حين مدت قرارداد همکار از همكاري و تعهد خود نسبت به كارفرما بر مبناي اين قرارداد امتناع ورزد كارفرماحق دارد پس از كسر خسارت وارده به علت ترك كار، مابقي دستمزد دوران كاركرد وي را محاسبه و پرداخت نمايد. ملاك براي تعيين خسارت وارده متخصصين و كارشناسان رسمي هيات تشخيص و حل اختلاف اداره كار خواهند بود.
6 – 4 همکار اذعان دارد ضمن فراگيري آموزشهاي لازم كليه تجهیزات اداری و وسايل ايمني مربوط به كار خود را هم زمان با انعقاد این قرارداد تحويل گرفته و مسئولیت عواقب ناشی از عدم استفاده و یا استفاده ناصحیح از آن ها متوجه همکار خواهد بود.
6 – 5 همکار موظف به رعايت كليه مقررات و بخشنامههاي داخلي شركت بوده و تحت نظر سرپرست مربوطه انجام وظيفه می نماید و در صورت قصور برابر مقررات و آيين نامه انضباطي شركت با وی رفتار خواهد شد.
6 – 6 در صورتيكه در حين مدت قرارداد همکار از همكاري و تعهد خود نسبت به كارفرما بر مبناي اين قرارداد امتناع ورزد كارفرماحق دارد پس از كسر خسارت وارده به علت ترك كار، مابقي دستمزد دوران كاركرد وي را محاسبه و پرداخت نمايد.
ملاك براي تعيين خسارت وارده متخصصين و كارشناسان رسمي هيات تشخيص و حل اختلاف اداره كار خواهند بود.
6 – 7 همکار اذعان دارد ضمن فراگيري آموزشهاي لازم كليه تجهیزات اداری و وسايل ايمني مربوط به كار خود را هم زمان با انعقاد این قرارداد تحويل گرفته و مسئولیت عواقب ناشی از عدم استفاده و یا استفاده ناصحیح از آن ها متوجه همکار خواهد بود.
6 – 8 همکار موظف است در تمام طول مدت قرارداد و همچنین به مدت …………….بعد از اتمام همکاری، از ایجاد و شرکت در هر گونه فعالیتی که عرفا رقیب کارفرما بوده و موجب تضعیف کسب و کار ایشان میگردد خودداری نماید.
ماده 7 – تعهدات کارفرما
7 – 1 کارفرما متعهد است در تمام طول مدت همکاری همکار را نزد شعب معتبر بیمه تامین اجتماعی و در صورت لزوم سایر مراکز بیمه گذار، بیمه کند.
7 – 2 کارفرما متعهد است تمامی شرایط لازم در محل کار از جمله شرایط بهداشتی متناسب با استانداردهای مقرر و حفظ نکات ایمنی محل کار را فراهم آورد.
7 – 3 کارفرما می بایست کلیه حقوق و مزایای همکار را پس از کسر کسورات قانونی در تاریخ……. هر ماه، به صورت ماهانه و منظم به حساب بانکی معرفی شده از جانب همکار واریز نماید.
7- تعطیلات و مرخصیها
قانون کار در طول یک سال به میزان یک ماه (با احتساب 4 جمعه) برای کارگران مرخصی درنظر گرفته است.
سایر روزهای تعطیل هم جزء این مدت نخواهد بود، کارگر مجاز است تا 9 روز از این مرخصی را ذخیره کند و بیشتر از آن را مجاز نخواهد بود.
8- فسخ قرارداد
در قرارداد استخدام موقت هیچ یک از کارگر و کارفرما مجاز نیستند در طول مدت قرارداد به همکاری و توافق خویش خاتمه دهند. این امر صراحتا در قانون کار پیشبینی شده و چنانچه کارفرمایی کارگری را در این مدت اخراج کند کارگر میتواند با مراجعه به اداره کار مربوطه نامه بازگشت به کار بگیرد.
9- تضمین گرفتن در قرارداد استخدام موقت
این یک امر رایج است که کارفرما برای حسن انجام تعهدات از کارگر تضمین دریافت کند.
این تضمین که معمولا در قالب سفته از کارگر دریافت میشود باید با پایان همکاری و قرارداد استخدام موقت آرایشگاه به ایشان مسترد شود.
تضامین
همکار موظف است مبلغ………… ريال جهت حسن اجرای تعهدات ناشی از این قرارداد در قالب یک فقره سفته همزمان با امضای قرارداد به کارفرما تحویل نماید.
مبلغ فوق تا خاتمه همکاری نزد کارفرما باقی خواهد ماند و با پایان مدت قرارداد به همکار مسترد خواهد شد.
اما در نوشتن سفته حتما این نکات را مدنظر قرار دهید:
1- در سفته عنوان کنید که جهت حسن انجام کار تحویل کارفرما میشود.
2- عنوان قرارداد یا شماره آن را به صورت دقیق در سفته ذکر کنید.
3- دقت کنید که سفته را به نام شخص کارفرما صادر کنید نه نماینده ایشان.
10- مرجع حل و فصل اختلافات
مرجع حل و فصل اختلافات کارگر و کارفرما در قرارداد استخدام موقت هیات تشخیص اداره کار خواهد بود و نمیتوان به مرجع دیگری در این خصوص مراجعه کرد.
مرجع حل اختلاف
کلیه اختلافات ناشی از تفسیر یا اجرای مفاد قرارداد حاضر میان طرفین از طریق مذاکره میان طرفین حل و فصل خواهد شد، در غیر اینصورت حل و فصل اختلاف از طریق مراجع حل اختلاف مذکور در قانون کار صورت خواهد گرفت.
دیدگاهتان را بنویسید